Conopida cu carne

de camelia75 in Vita, 17 Noi 2013 | 10269 vizualizari

 

Pentru astazi o reteta cu conopida,leguma de care multi nu prea se indragostesc,insa ar trebui sa stiti ca ea ne poate proteja impotriva unor forme de cancer, cum ar fi: cancerul la san,ovarian,pulmonar,gastric,de colon si de prostata.
In conopida gasim minerale ca potasiu,magneziu,calciu,mangan,fier,cupru,zinc,fluor,caroten si vitamine din complexul B si C.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc conopida
  • 300 gr carne tocata vita/porc
  • 1 praz taiat rondele
  • 1 ceapa tatocata
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura marar
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura pasta de ardei
  • sare si piper dupa gust
  • Ulei de masline sau ulei de floarea soarelui pentru prajit conopida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu carne:

1.Curatati conopida, o desfaceti in buchetele,apoi o fierbiti in apa cu sare timp de 4 minute.O scurgeti bine de apa,o condimentati cu sare si piper, apoi o prajiti in ulei de masline(sau de floarea soarelui).
O scoateti pe o farfurie pe care ati pus servet de bucatarie, pentru a absoarbe excesul de grasime.
2.Intr-o tigaie,in uleiul incins(cele 2 linguri ulei de masline) caliti prazul,ceapa si usturoiul.Cand ceapa s-a inmuiat putin, puneti carnea.Dupa 10 minute condimentati dupa gust cu sare si piper, adaugati pasta de ardei si mai lasati pe foc 2 minute.
3.Intr-un vas de yena asezati un strat de conopida,presarati marar verde,radeti cascaval,apoi puneti carnea,marar,cascaval si din nou strat va fi de conopida.Deasupra radeti cascaval si presarati marar verde tocat.
4.Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 10 minute.
Serviti cald cu putin parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 20:07

apetisanta

Corinuta 1

17.11.2013, 20:25

Bunatate de papica!

diaconta 1

18.11.2013, 13:53

o mancare care-mi place foarte mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc