Beef Bourguignon

de ExploraCuisine in Vita, 1 Mar 2011 | 10767 vizualizari

 

Am vazut ca multi sunt innebuniti dupa reteta celebra a Juliei Child, asa ca m-am decis sa o prepar si eu chiar daca inca nu am vazut filmul Julie si Julia :) pentru ca am vrut sa respect ideea retetei, in weekend am fost prin mall si mi-am achizitionat o oala de fonta emailata sau dutch oven cum i se mai spune de la Kitchen Aid. De mult ma tot gandeam sa imi iau una, si acum i-a venit momentul, caci reteta de fata se face perfect in oala mea noua si frumoasa :) Despre Beef Bourguignon pot spune doar atat : Ce e bun si la Dumnezeu ii place!

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne vita (eu am pus vitel)   
  • 100 g bacon   
  • 2 morcovi   
  • 1 ceapa mica   
  • 250 g ciuperci champignon   
  • 20 cepe mici (perlate)   
  • 400 ml vin   
  • 500 ml supa   
  • 2 catei usturoi   
  • 1/2 lingura pasta tomate   
  • 2 linguri faina   
  • 3 linguri ulei   
  • putin unt pt prajit   
  • 2 frunze dafin,
  • 1/4 lingurita cimbru   
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beef Bourguignon:

Incingem cuptorul la 200 grade C.
Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar morcovii ii feliem.

Spalam carnea foarte bine, o taiem bucati de marime potrivita si o tapetam cu servete d ehartie, ca sa se absoarbe foarte bine apa, altfel nu se va praji cum trebuie.
   Taiem baconul marunt si il punem in tigaia incinsa cu 1 lingura de unt si 1 lingura de ulei.

Cand e prajit il scoatem afara cu o spumiera, si punem in locul lui carnea la prajit, pana cand se rumeneste frumos, o scoatem apoi afara si o punem peste bacon.

Punem in aceeasi tigaie ceapa si morcovul taiat si sotam putin. Mutam legumele in oala de fonta.

Cand legumele s-au inmuiat putin adaugam carnea si baconul peste ele si presaram faina si intoarcem carnea pe toate partile, sa se acopere cu faina.

Introducem oala in cuptor pentru 4 minute neacoperita. Dupa 4 minute o scoatem, amestecam bine si adaugam supa, vinul, bulionul, usturoiul, dafinul, cimbrul,  si condimentam cu sare si piper. Micsoram temperatura cuptorului la 150 grade C.

 Punem pe plita si aducem la punctul de fierbere mancarea, punem capacul si introducem in cuptor pe raftul de jos la temperatura mica (la mine 150 grade C sau 310 gr F) cat sa fiarba incet timp de aproximativ 3 ore, acoperita (eu am tinut-o 2,5 ore)

In timp ce carnea fierbe, pregatim cepele micute si ciupercile.

Curatam de coaja ceapa si ciupercile, le spalam si le uscam foarte bine (daca ciupercile sunt mari, le puteti taia in 2)

Intr-o tigaie punem ulei si prajim ciupercile pana se rumenesc putin. Le scoatem pe o farfurie.

Intr-o alta tigaie punem ulei si prajim cepele pana se rumenesc si ele frumos.

Cand carnea mai are 15 minute de fiert, punem cepele si ciupercile in oala cu carne si lasam sa fiarba la cuptor inca putin.

    Dupa 15 minute, carnea este moale, legumele sunt minunate, iar mirosul, mirosul din casa e extraordinar!  Daca doriti un sos mai gros decat e, puteti adauga o lingura de faina frecata cu putina apa la mancare si mai fierbeti pe plita inca vreo 3 minute pana se ingroasa.
    Lasam sa se raceasca putin si servim cu garnitura de cartofi, paste sau orez cu patrunjel verde in cazul meu. Bon appetit!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Bourguignon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel