Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide

de AlexTeacher in Porc, 13 Ian 2016 | 4405 vizualizari

 

Sunt literalmente indragostit de acest aparat...gatesc de ceva vreme la el si sincer, este de departe cel mai bun mod de a gati... ORICE ! 
Modalitatea de a gati la o temperatura constanta, in vid, felul in care se infuzeaza aromele, pierderile foarte mici de gramaj, posibilitatea de a gati constant in toata profunzimea carnii si textura, oh Doamne, textura, este DIVINA!!!!

 

INGREDIENTE

    • Muschiulet de porc – 1 buc
    • Rosii uscate (din borcan) – 10 buc
    • Fistic – 1 lingura
    • Migdale – 1/2 lingura
    • Merisoare deshidratate – 1 lingura
    • Caju – 1/2 lingura
    • Seminte de chilli – 1/2 lingurita
    • Sunca de Parma – 2 felii
    • Unt – 25 g
    • Ulei de masline – 2 linguri
    • Vin rosu demisec – 25 ml
    • Sare si piper – dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide:

  • Fasoneaza muschiuletul de porc si cresteaza-l usor pe jumatate (fara a-l taia de tot);

  • Bate-l foarte putin cu un ciocan de carne pana se desface;

  • Asezoneaza interiorul cu sare, piper si seminte de chilli;

  • Peste acestea adauga feliile de sunca de Parma, taind excesul de pe margini;

  • Trage migdalele, fisticul, merisoarele deshidratate si alunele caju la tigaie;

  • Odata prajite, blendeaza-le bine;

  • Unge putin feliile de sunca de Parma cu putin ulei de masline, si peste acestea presara amestecul de migdale, fistic, merisoare si caju;

  • Pune rosiile uscate deasupra;

  • Ruleaza muschiuletul si leaga-l din 3 in 3 cm cu sfoara culinara;

  • Asezoneaza-l la exterior cu sare si piper;

  • Pune-l intr-o punga de Food Saver, adauga untul si videaza-l;

  • Seteaza Sous Vide Supreme la 70 de grade, si odata ce-a atins aceasta temperatura, lasa-l la gatit pentru 7 ore;

  • Odata gatit, scoate-l si lasa-l la odihnit cca 1 ora;

  • Pune-l intr-o tava cu hartie de copt, stropeste-l cu ulei de masline si vin rosu demisec si introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pentru cateva minute pana se rumeneste (poti folosi si-un grill daca doresti);

  • Inlatura sfoara culinara si taie felii de cca un deget grosime;

 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ligia Bxl 1

14.04.2016, 15:45

immm tare bun trebuie sa fie

mihaelar63 1

03.07.2017, 22:40

Te baga in pacat muschiuletul acesta )

Ancutsa 1

02.07.2019, 19:14

Tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricaş cu găluşte de făină