Chiar daca ne ferim de o vreme de carnea de porc, din cand in cand mai merge cate o bucatica...
Mai ales daca e vorba de muschiulet , care e mai slab si pe placul copiilor mei. Am ales cel mai dietetic mod de preparare.
Am crestat muschiuletul, l-am aranjat intr-un vas de yena, am pus si cateva felii de rosii de decor, condimente, putin ulei, apa si la cuptor cu el! Cam 50 min.
Intr-o tigaie se inabusa ceapa in ulei, se adauga si orezul, putina sare si dupa un timp si o ceasca de apa. Eu pun apa treptat la orez, sa fiarba scazut. Cand e aproape gata orezul adaug si ardeiul si verdeata.
N-am terminat! Adaug si cateva felii de rosii si pun orezul intr-un alt vas la cuptor pentru 15 min maxim. E mult mai gustos asa. Scot din cuptor carnita si orezul si le aranjez frumos pe farfurie, pe o frunza de salata: tai cateva felii de muschiulet iar orez pun intai intr-un bol (uns cu putin ulei), dupa care il rastorn pe farfurie alaturi de carnita. Astfel aranjat il prezint copiilor mei care se invart deja printre picioarele mele si exclama in cor ca le e foame .
Dupa ce l-au gustat au declarat ca e cea mai buna mancare!!!!
I-am pacalit si de data asta...
De curiozitate: voi ce le mai dati mofturosilor sa manance?