Cui nu-i place bucătăria franceză? Dar carnea fragedă de vită? Beouf bourguignon este un clasic și încă unul foarte iubit. Eu am renunțat la ceapa mică pentru că am găsit numai conservate, dar chiar și așa a fost incredibil de bună.
Carnea se usucă cu ajutorul unui prosop.
Baconul se prăjește fără ulei, până devine crocant. Se scoate pe un prosop de hârtie.
În tigaia în care a fost prăjit baconul, prăjim carnea pe toate bucățile până devine maronie. Se scoate pe o farfurie. Se adaugă morcovii și ceapa, în tigaie, și se gătesc până se înmoaie. Se adaugă baconul și carnea de vită peste morcovi și ceapă și se acoperă cu făină. Se amestecă având grijă ca totul sa fie acoperit de făină. Se adaugă vinul, supa, usturoiul, roșiile, dafinul, pătrunjelul, sare și piper. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic 3 ore.
Ciupercile se curăță și se taie în bucăți mari. Se prăjesc în puțin unt până se evaporă toată apa.
În ultimele 30 de minute se îndepărtează capacul pentru a obține un sos onctuos și se adaugă ciupercile.
Se servește cu orez, cartofi sau mazăre cu unt și cu puțin pătrunjel presărat deasupra.