Boeuf bourguignon

de Satisfyyourcravings in Vita, 1 Apr 2014 | 3548 vizualizari

 

Cui nu-i place bucătăria franceză? Dar carnea fragedă de vită? Beouf bourguignon este un clasic și încă unul foarte iubit. Eu am renunțat la ceapa mică pentru că am găsit numai conservate, dar chiar și așa a fost incredibil de bună.

 

INGREDIENTE

  • 700 grame mușchi vită, tăiat cuburi mari
  • 125 grame bacon
  • 2 linguri făină
  • 2 morcovi, tăiați rondele
  • 1 cutie roșii în bulion
  • 500 ml supă de vită
  • 250 ml vin roșu ( eu am folosit Cabernet Sauvignon)
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1/2 legătură de pătrunjel tocat
  • sare/piper
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 1 frunză dafin
  • 200 grame ciuperci
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf bourguignon:

Carnea se usucă cu ajutorul unui prosop. 

Baconul se prăjește fără ulei, până devine crocant. Se scoate pe un prosop de hârtie. 

În tigaia în care a fost prăjit baconul, prăjim carnea pe toate bucățile până devine maronie. Se scoate pe o farfurie. Se adaugă morcovii și ceapa, în tigaie, și se gătesc până se înmoaie. Se adaugă baconul și carnea de vită peste morcovi și ceapă și se acoperă cu făină. Se amestecă având grijă ca totul sa fie acoperit de făină. Se adaugă vinul, supa, usturoiul, roșiile, dafinul, pătrunjelul, sare și piper. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic 3 ore. 

Ciupercile se curăță și se taie în bucăți mari. Se prăjesc în puțin unt până se evaporă toată apa. 

În ultimele 30 de minute se îndepărtează capacul pentru a obține un sos onctuos și se adaugă ciupercile.

Se servește cu orez, cartofi sau mazăre cu unt și cu puțin pătrunjel presărat deasupra. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf bourguignon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)