Musaca de vinete si cartofi

de ianculubita in Mancaruri cu carne, 29 Mai 2011 | 7843 vizualizari

 

Cand am facut aceasta musaca,am avut ingrediente putine si am adaugat un rand de cartofi

 

INGREDIENTE

  • 2vinete
  • 3-4cartofi fierti
  • 500g carne amestec
  • 1ceapa
  • sare,piper
  • putin cimbru
  • 1cescuta cu ulei
  • 500grosii
  • 1ou
  • 3-4linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si cartofi:

Carnea,amestecata cu ceapa taiata foarte marunt,sare,piper,cimbru,o pun sa se caleasca in tigaie fara ulei dupa care o dau deoparte;

vinetele spalate,sterse,curatate de coaja in "zebra",taiate rondele,date cu un praf de sare si lasate pe un fund de lemn sa se scurga10-15min.

intr-o tava mare,cu hartie de copt,pun rondelele de vinete tamponate cu un prosop de hartie si trecute prin ceasca cu ulei;

dau tava la cuptor la foc mare iar dupa 4-5min le intorc;

acest mod de a pregati vinetele pentru musaca,este mai sanatos pentru ca nu se mai imbiba cu mult ulei la prajit;

in vasul de yena,pun rondele de rosii,rondele de vinete,rondele de cartofi apoi carnea,peste carne pun in sens invers cartofi,vinete si deasupra rosii;

peste rosii pun amestecul de ou si smantana,dau la cuptor la foc moderat 30min;

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc tocata cu rulada de omleta