Cand am facut aceasta musaca,am avut ingrediente putine si am adaugat un rand de cartofi
Carnea,amestecata cu ceapa taiata foarte marunt,sare,piper,cimbru,o pun sa se caleasca in tigaie fara ulei dupa care o dau deoparte;
vinetele spalate,sterse,curatate de coaja in "zebra",taiate rondele,date cu un praf de sare si lasate pe un fund de lemn sa se scurga10-15min.
intr-o tava mare,cu hartie de copt,pun rondelele de vinete tamponate cu un prosop de hartie si trecute prin ceasca cu ulei;
dau tava la cuptor la foc mare iar dupa 4-5min le intorc;
acest mod de a pregati vinetele pentru musaca,este mai sanatos pentru ca nu se mai imbiba cu mult ulei la prajit;
in vasul de yena,pun rondele de rosii,rondele de vinete,rondele de cartofi apoi carnea,peste carne pun in sens invers cartofi,vinete si deasupra rosii;
peste rosii pun amestecul de ou si smantana,dau la cuptor la foc moderat 30min;
pofta buna!