Musaca de vinete

de cristina1985 in Retete Delikat, 21 Iul 2018 | 3410 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de porc tocata (se poate face in amestec cu vita)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce Delikat
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute Delikat
  • 1 lingurita cimbrisor Delikat
  • 1 lingurita oregano Delikat
  • 4-5 frunze de busuioc proaspat
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 2 frunze de dafin
  • 2 -3 linguri bulion
  • 3 vinete (cam 1,5-1,6 kg)
  • ulei
  • 300 g cascaval
  • 150 g mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete:

Se caleste ceapa (tocata marunt), se pune morcovul. Separat se caleste carnea, iar cand devine alba, se pune peste ceapa. Se adauga apa si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute. Apoi puneti bulionul, sare, dafin, busuioc tocat, nucsoara, oregano, cimbrisor, boia de ardei dulce si iute Delikat. Lasati sa fiarba inca 30 minute.

In acest timp, se pregatesc vinetele. Se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs. Se prajesc in ulei (eu am facut mai dietetic si am folosit apa cu ulei), toate feliile, pe ambele parti. Se asaza primul strat de vinete (intr-o tava de 20x30 cm, unsa cu ulei), apoi jumatate din compozitia de carne cu putin sos (nu mult, pentru ca si vinetele vor lasa apa), cascaval ras, alt strat de vinete, carne, cascaval si in final strat de vinete, cascaval, mozzarella si busuioc tocat.

Se tine la cuptor pana incepe sa se rumeneasca si se verifica daca mai are lichid (se poate pune ce a ramas de la carnea gatita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu lamaie la cuptor