Ma cam saturasem de pui la cuptor cu cartofi si mi-am zis sa fac ceva mai special. Aceasta musaca este intradevar speciala. Ai mei au trecut-o la favorite. Desi nu prea am gatit la viata mea prea multe musacale :D Sa va spun un secret ? E prima :)
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult, altfel se farama.
Se taie carnea de pui (piept sau pulpe dezosate) si se marunteste in robotul de bucatarie. Se toarna berea peste pui si se mai toaca pana se amesteca.
Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Patrunjelul se taie fin si se pune peste legume, la fel si maslinele. Tot amestecul de legume se pune peste carnea de pui si se mai da cateva secunde la robot. Se condimenteaza amestecul, se adauga oul, bicarbonatul si sare sau delikat daca mai e nevoie.
Intr-o forma de yena se pune un strat de cartofi, apoi unul din amestecul de carne, inca unul de cartofi, apoi iar carne, si la sfarsit cartofi. Turnam cateva linguri de supa de cartofi si stropim cu ulei. Peste cartofi formam un gratar din cascaval si jambon/sunca de pui si dam la cuptor.
Vasul se acopera cu capac, iar spre sfarsit, cand musacaua este aproape gata, se lasa vasul descoperit, pana se rumeneste bine.
Un deliciu. S-aveti pofta !