Daca e vineri atunci de ce sa nu fie si varza, chiar super buna si gustoasa. Ce bine ca ma laud singura...hihi...va poftesc la masa
Se toaca varza marunt, se framanta putin cu sare si piper , dupa care se pune la calit in ulei. Se mai adauga si cimbru macinat 1 lingura, se lasa la foc mic.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei se pune si morcovul razuit sau tocat. Cand sant calite se pune orezul, putina sare si optional putin delikat. Se acopera cu apa (3 1/2canite apa) si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cand varza e calita se pune pasta de tomate si se amesteca bine .
Intr-un vas se pune hartie de copt, se taie feliute de rosii subtiri, se pune un strat de orez , unul de varza calita si iar orez, depinde de cantitatile folosite si de vasul in care pregatiti, cat de mare este.
Se da tava la cuptor 20-30 minute la 170 grade. Cand e gata se scoate si se rastoarna pe un platou.
Va poftesc la masa, este foarte foarte buna