O mare bunatate de cartofi!!Multumesc Dana(pusikmea)de inspiratie!!
Cartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii mai groase si ii punem la fiert intr-o oala cu apa,cu un praf de sare si piper. Ii lasam pana sunt fierti pe 3 sferturi. Curatam usturoiul si il pisam. Amestecam mustarul cu sare,piper,mararul,patrunjelul,busuioc,uleiul ,zeama de lamaie si usturoiul pisat. Invartim energic pana obtinem o pasta. Daca este prea groasa mai punem 2-3 linguri de apa rece.
Dupa ce cartofii au fiert pe 3 sferturi ii scurgem de apa si ii lasam 1-2 minute sa se racoreasca. Adaugam sosul de mustar peste ei si ii invartim usor cu o paleta ca sa nu ii sfaramam. Punem intr-o tava hartie de copt ,apoi punem cartofii acolo.
Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita. Ii lasam acolo pana prind o crusta usor aurie. Cand sunt gata ii scoatem si servim.
Sa aveti pofta!!