Musaca de cartofi si carne

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 18 Dec 2014 | 8574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1,5 kg de cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija țelina verde
  • 2 catei de usturoi
  • 500g sos de rosi
  • 4 lg ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 200g smântână
  • 2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si carne:

Spalam cartofii si ii fierbem in apa si sare. Trebuie sa fierba pe jumatate.Lasam la racit. Tocam legumele si le călim in ulei.Adaugam carnea si lasam circa 10 minute pana scade toata apa. Adaugam sosul de rosii, sare, piper si o cana cu apa.Lasam sa fiarba o ora, amestecând din când în când. Trebuie sa rămână putin lichida.

Cartofii ii curățăm si ii taiem rondele. Incingem cuptorul. Luam o tava in care punem 3lg de sosul de carne si intindem. Punem un rand de cartofi si acoperim cusos.Iar un rand de cartofi si iar sos....pana terminam cu sosul de carne. Batem ouăle si adaugam smântână si amestecm bine .O turnam peste musaca. Dam la cuptor la 180 ° pentru o ora. Serviti calda cu castraveti murati.

Pofta buna! !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda