Eu am folosit carne de vita, dar merge si cu carne de porc sau de curcan.
Din pacate nu am poza de final deoarece sotul era infometat de la munca si nu a mai avut rabdare. Data viitoare promit sa pun poza de final.
Taiem cartofii cubulete potrivite si ii punem la fiert impreuna cu putina sare.
Separat taiem ceapa si ardeiul marunt si le punem la calit intr-un ceaun sau tigaie putin adanca. Dupa ce s-au calit bine, adaugam carnea tocata si amestecam pana isi schimba culoarea, condimentam totul, adaugam 2 linguri de bulion si presaram si putin usturoi pisat(sau pudra). Lasam pe foc cam 20 de minute.
Cand cartofii au fiert, scurgem apa fiarta intr-un castron si ii pisam agaugand apa care am pastrat-o, pana cand ajunge la consistenta dorita.
Carnea tocata o punem intr-o tava, peste care vom adauga cartofii pisati.
Intr-o cana punem o lingura de bulion si 4 linguri de apa fiarta( de la cartofi), amestecam bine si turnam sosul peste cartofi.
In cele din urma presaram cascaval ras, dupa preferinte si putin patrunjel pentru aspect.
Dam tava la cuptor pentru aprox. 30-40 min. la foc potrivit.
Pofta Buna!!!!