Musaca cu cascaval

de InLumeaMea in Mancaruri cu carne, 8 Iun 2012 | 4709 vizualizari

 

Eu am folosit carne de vita, dar merge si cu carne de porc sau de curcan.
Din pacate nu am poza de final deoarece sotul era infometat de la munca si nu a mai avut rabdare. Data viitoare promit sa pun poza de final.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita tocata
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu(sau verde)
  • 3 linguri bulion
  • 2 catei de usturoi(sau usturoi pudra)
  • Sare
  • Piper
  • Delicat (la alegere)
  • 1,5 kg de cartofi
  • Cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu cascaval:

Taiem cartofii cubulete potrivite si ii punem la fiert impreuna cu putina sare.

Separat taiem ceapa si ardeiul marunt si le punem la calit intr-un ceaun sau tigaie putin adanca. Dupa ce s-au calit bine, adaugam carnea tocata si amestecam pana isi schimba culoarea, condimentam totul, adaugam 2 linguri de bulion si presaram si putin usturoi pisat(sau pudra). Lasam pe foc cam 20 de minute.

Cand cartofii au fiert, scurgem apa fiarta intr-un castron si ii pisam agaugand apa care am pastrat-o, pana cand ajunge la consistenta dorita.

Carnea tocata o punem intr-o tava, peste care vom adauga cartofii pisati.

Intr-o cana punem o lingura de bulion si 4 linguri de apa fiarta( de la cartofi), amestecam bine si turnam sosul peste cartofi.

In cele din urma presaram cascaval ras, dupa preferinte si putin patrunjel pentru aspect.

Dam tava la cuptor pentru aprox. 30-40 min. la foc potrivit.

Pofta Buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

ieri la 17:01

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]