o reteta greceasca,am mancat anul trecut,dar mi sa parut destul de grea,eu am ales alta variant putin mai usoara,m-am inspirat din retete lidl
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, sare si oregano. Dupa cateva minute se adauga carnea si vinul si se lasa la foc mic sa fiarba. Se adauga si rosiile cuburi facute pasta in robotul de bucatarie si usturoiul pisat. Se lasa la foc mic sa fiarba.
Cartofii se taie rondele potrivite (sa nu fie foarte subtiri) si se pun la fiert in apa cu sare (sa nu se sfarame). Vanata se taie rondele si se pune la prajit pe grill sau intr-o tigaie de ceramica fara ulei.
Intr-un vas de ceramica stropim cu ulei de masline, punem un rand de cartofi, unul de vinete si carnea tocata. Punem ultimul rand de cartofi, sare, piper, parmezanul ras, mozzarella si cascavalul taiat feliute.
Se da la cuptorul preincalzit timp de 20-30 minute pana se rumeneste deasupra.
Pofta buna!
1
Se serveste cu smantana