Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei

de Miha in Mancaruri cu carne, 7 Sep 2010 | 13583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi medii
  • 100 g telemea
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • nucsoara si ghimbir
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 250 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei
  • 1 morvov
  • busuioc si oregano
  • sare
  • Pentru decor:
  • ~100 g cascaval
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand au fiert se scot intr-o sita, se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja.

Se amesteca intr-un castron cartofii cu telemeaua, untul, ouale, sarea, nucsoara si ghimbirul. Se omogenizeaza. Daca piureul este prea vartos se pot adauga cateva linguri de lapte fierbinte. Se adauga sare doar daca este absolut necesar

Umplutura:

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si ardeiul taiat cubulete mici. Rosiile se oparesc, se decojesc si se mixeaza. Sucul obtinut se toarna peste legumele usor calite.

Cand amestecul da din nou in clocot, se adauga pieptul de pui tocat si ficateii taiati cubulete. Omogenizam, acoperim cu un capac si lasam la fiert. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. In timpul fierberii potrivim gustul de sare si condimentam dupa gust cu busuioc si oregano.

Intr-un vas termorezistent uns bine cu unt se pune un strat de piure de cartofi, umplutura de carne cu ficatei si se acopera cu restul de piure. Presaram deasupra cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si dam la cuptor la foc mediu pana se topeste si aureste cascavalul.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pasare inveliti in bacon cu piure.