Musaca de cartofi cu carne si ciuperci

de angyb in Porc, 29 Feb 2012 | 4839 vizualizari

 

Sursa mea de inspiratie Ina!

 

INGREDIENTE

  • 1kg de cartofi
  • 100g unt
  • 100ml lapte
  • 150g parmezan
  • 500g carne tocata
  • o conserva de ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1/2 gogosar rosu
  • 1/2pahar de vin alb
  • 1/2pahar pasta de rosii
  • 1 ou
  • 150g mozzarela
  • sare si piper 
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne si ciuperci:

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare.Se scurg cartofii si ii sfarmam dupa care adaugam laptele untul si parmezanul ras.Amestecam bine pana la omogenizare.condimentam cu sare si piper.

Umplutura:Ceapa si gogosarul taiate marunt se calesc cu un pic de ulei de masline.Se adauga carnea tocata .Cand carnea tocata a schimbat culoarea se adauga ciupercile si se lasa pe foc pana cand scade zeama.Se adauga vinul si se lasa la foc mic pana cand se evapora.Cand vinul este evaporat adaugam pasta de rosii si mai lasam pe foc 15 20 de minute.

Intr-o tava unsa cu unt se pune jumatate din cantitatea de cartofi ,se adauga umplutura de carne si restul de cartofi.Presaram mozzarella taiata cubulete si dam la cuptor pana cand isi schimba culoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi "altfel"