Musaca de cartofi cu carne

de danadanutza23 in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2016 | 4443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Kg cartofi
  • 1Kg carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 rosii mai mari
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita marar
  • 2 morcovi potriviti
  • 4 oua
  • 300 g smantana
  • 200 g parmezan sau cascaval
  • sare
  • piper
  • 3 rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne:

Curatam cartofii, ii spalam, si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa cu ardeiul si morcovul dat pe razatoarea fina. Cand ceapa este bine calita punem carnea condfimentata dupa gust si o tinem 5-10 minute. Cand cartofii sunt fierti ii scurgem de apa, ii lasam sa se raceasca si ii taiem felii. Luam o tavape care o ungem cu unt sau cu ulei. Punem felii de cartofi si pe fundul tavii si pe lateral. Peste cartofi punem carnea, alt strat de cartofi, presaram parmezan punem carne  si tot asa pana terminam, dar ultimul strat sa fie de cartofi. Punem apoi parmezan si dam la cuptor. Cand se rumenesc cartofii punem rosiile felii si ouale amestecate cu smantana si o lingura de pamezan. Dam la cuptor pana capata o cursta. Dupa ce e gata eu o mai tin in cuptorul cu focul inchis timp 20 de minute cu usa intredeschisa. Noua ne place sa o servim cu sfecla sau muraturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]