Musaca de cartofi

de adela1981 in Porc, 4 Mai 2012 | 4832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 30 gr pesmet
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 gr smantana
  • 2-3 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare ( tot cu coaja), dupa ce au fiert se curata si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si lasam sa   Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet, asezam un strat de cartofi, condimentam, un strat de carne,  ( jumatate din cantitatea de carne ) rosii taiate felii subtiri. Apoi adaugam , cartofi, rosiile taiate , strat de carne si ultimul strat de cartofi. Se condimenteaza  cu sare si piper, iar deasupra se toarna un amestec facut din ouale batute cu smantana, apoi se presara cu cascavalul ras.  Se introduce in cuptor si se tine pana se rumeneste. se caleasca 6-7 min. Adaugam sare si piper dupa gust  si patrunjelul verde tocat.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu sos tomat. Eu am renuntat sa prajesc cartofii, am preferat fierti, sau puteti taia cartofii in felii subtiri ( cruzi ) si adauga straturi de carne si de rosi si sa introduceti la cuptor. (am sa incerc si aceasta varianta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu piure