Aceasta musaca este foarte gustoasa. Se serveste calda, cu muraturi sau salata
Pentru piure: cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame. In acest timp indepartam spuma care se formeaza. Cand au fiert, se scurge apa si se paseaza cartofii adaugand untul, laptele cald, sare si piper dupa gust.
Pentru umplutura: intr-o cratita cu cele 4 linguri de ulei, punem la calit ceapa si usturoiul, tocate marunt.Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca si o calim pana scade zeama lasata. Adaugam supa, acoperim cu capacsi lasam sa fiarba la foc mic in jur de 25-30 minute pana carnea este bine preparata. La sfarsit punem bulionul, verdeata ,asezonam cu sare si pipersi mai lasam sa dea cateva clocote. Cand se racoreste adaugam oul si amestecam bine.
Ungem un vas cu unt si il tapatem cu pesmet. Asezam jumatate din piure, apoi adaugam amestecul de carne si acoperim cu restul de piure. Se introduce vasul pentru 15-20 minute In cuptorul preincalzit in prealabil, apoi se scoate si se toarna deasupra oul batut. Se reintroduce vasul in cuptor pana se formeaza o crusta aurie. Cand este gata, presaram deasupra boia de ardei (optional).
1
Se poate face cu orice fel de carne (pui, curcan, vita), si este o excelenta mancare pentru copiii mofturosi.
2
Deasupra se poate rade cascaval.