Intotdeauna mi-au placut mancarurile ce contin carne tocata, asa ca am facut o musaca putin diferita decat cea pe care o fac de obicei, adica am prajit cartofii, inainte ii fierbeam putin si am facut o crusta de cascaval. A iesit delicioasa.
Ceapa tocata se pune la prajit in putin ulei. Cand s-a inmuiat, am adaugat carnea tocata si am lasat 5 min pe foc, amestecand mereu ca sa se desfaca. Apoi am adaugat bulionul amestecat cu o jumatate de cana de apa si ardeiul taiat bastonase. Am potrivit gustul cu condimentele si am lasat 7 min pe foc.
Cartofii i-am taiat rondele si i-am prajit putin in ulei incins. Ouale le-am amestecat cu smantana.
Am pregatatit un vas termorezistent, l-am uns cu unt, am adaugat un strat de cartofi, carnea, cartofi, sosul format din oua si smantana, apoi cascaval ras. Am bagat in cuptor pentru 25 min, pana s-a rumenit.