Va prezint varianta mea de musaca, rumena, consistenta si gustoasa.
Cartofii pentru musaca se spala, se curata, si se taie in bucati se pun la fiert cu putina sare.
Intre timp preparam carnea tocata: punem ceapa taiata in tigaie cu foarte putin ulei, o calim pana devine sticloasa, adaugam ardeiul rosu taiat feliute.
Dupa 5 min. adaugam carnea tocata si amestecam pana isi schimba culoarea, condimentam, adaugam si boiaua si 1 lingura de bulion. Lasam pe foc cam 20 min. Adaugam si usturoiul pisat. Amestecam bine.
Dupa ce au fiert cartofii scurgem apa intr-un castron si pasam cartofii, adaugand treptat din apa in care au fiert pana ajung la consistenta dorita.
Carnea tocata calita o punem intr-o tava termorezistenta, peste carne adaugam cartofii facuti piure.
Intr-o cana punem 1 lingura de bulion si adaugam aprox. 4 linguri de apa in care au fiert cartofii, omogenizam si adaugam sosul peste musaca.
Dam musacaua la cuptorul incins pentru aprox. 30 min.
Pofta buna!!!
1
o musaca delicioasa se poate pregati si de post, folosind doar legume, inlocuind carnea cu ciuperci