Musaca 2 in 1

de oana_d in Vita, 16 Dec 2010 | 6329 vizualizari

 

Am numit-o asa pentru ca este o combinatie intre musacaua de cartofi si aceea de vinete.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de vita fara os,
  • 2 oua,
  • 4-5 cartofi,
  • 1-2 vinete,
  • 2 cepe mari,
  • un morcov,
  • 2 rosii,
  • sare, piper,
  • ulei,
  • patrunjel verde tocat;
  • sosul: smantana,
  • 1 ou,
  • lapte sau apa,
  • cascaval ras,
  • ketchup.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca 2 in 1:

Carnea se portioneaza si se da prin masina.

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Se inabusa in ulei apoi se da prin masina de tocat impreuna cu morcovul curatat si spalat.
Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Vinetele se spala si se taie rondele, apoi se trag in ulei pana se rumenesc. Carnea se amesteca cu doua oua intregi, patrunjel tocat, sare, piper.

Apoi se pune un rand de cartofi pe fundul tigaii, se acopera cu jumatate din carne. Se pune un rand de rondele de vinete si unul de rosii taiate tot rondele. Daca raman spatii, le umpleti cu cartofi.Se pune restul de carne, apoi se aranjeaza deasupra un rand de cartofi mai rumeniti si se face un sos din oul batut cu smantana si putin lapte, cu sare sau Delikat, daca mai trebuie. Se da la cuptor la foc potrivit aproximativ o ora.

Se serveste cu ketchup.

TIPS-URI

1

iese mai gustoasa daca si carnea este calita in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca 2 in 1" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel