Muffins panettone

de Xandrinne in Dulciuri, 25 Mai 2014 | 3169 vizualizari

 

O delicioasa reteta, preluata de pe blogul Olgutei.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina,
  • 100 g zahar,
  • 12 g drojdie proaspata,
  • 130 ml lapte,
  • esenta de vanilie,
  • 1 ou intreg si 1 galbenus,
  • 100 g unt topit si racit,
  • 1 lingurita coaja de lamaie,
  • 1 lingurita coaja de portocala;
  • 40 g miez de nuca maruntita,
  • 20 g nuca de cocos,
  • 20 g stafide,
  • 20 g ciocolata, maruntita,
  • 40 g rahat,
  • 1 ou si nuca de cocos pentru uns si presarat deasupra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins panettone:

Cernem faina intr-un bol si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia sfaramata, 1 lingura de zahar si jumatate din cantitatea de lapte; amestecam usor, incorporand si putina faina. Obtinem un aluat moale, moale; lasam la crescut, 10 minute. In restul de lapte amestecam zaharul si esenta de vanilie; amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam laptele, oul si galbenusul, untul topit, peste aluatul cu drojdie. Punem si un praf de sare. Mixam pana obtinem un aluat omogen, care face basici. Punem si coaja de lamaie si cea de portocala; lasam aluatul la dospit 30-40 de minute.

Pregatim umplutura: miezul de nuca maruntit, rahatul taiat cuburi, stafidele, ciocolata, nuca de cocos - se amesteca intr-un castron toate.

Incorporam amestecul de mai sus, usor, in aluatul dospit. Turnam cate o lingura de aluat in forme de muffins, captusite cu hartiute de copt. Lasam la dospit alte 30 de minute.

Aprindem cuptorul; ungem muffins-urile cu ou batut, presaram deasupra nuca de cocos si coacem la 180 de grade pana devin usor aurii (ale mele au fost ceva mai "bronzate").

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins panettone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti