Umplutura
- drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii si se toarna amestecul de drojdie.
- zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, toate se adauga cand maiaua a crescut putin
-se amesteca totul dupa care se framanta bine adaugand putin cate putin untul la temperatura camerei. pana nu se mai lipeste de maini
-se lasa la dospit in loc caldut pana -si dubleaza volumul
-se intinde foaie de 1 cm grosime ,se decupeaza cu un pahar discuri din foaia de aluat ,se asaza in tava sa creasca putin dupa care cu ajutorul altui padar dar cu diametrul mai mic decat primul facem o adancitura in discuri,
-adancitura obtinuta o umplem cu amestecul de branza
-dam la cuptor pana se rumenesc frumos
-se pudreaza si se servesc.
SURSA .. culinar,ro
1
pot fi umplute cu diverse umpluturi:gem /dulceata,nuca ...