Niste muffins cu merisoare foarte light si simplu de facut, perfecte langa o cana de cafea.
Cum se prepara reteta de muffins cu merisoare:
Mai intai rupem ciocolata bucatele si o topim la bain-marie, dupa care o lasam sa se racoreasca. Ca la toate retetele de muffins, amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, cacao, zaharul si merisoarele.
Batem ouale, adaugam laptele, iaurtul si uleiul. Tunam acest amestec peste ingredientele uscate si le amestecam putin. Turnam ciocolata si amestecam doar pana se omogenizeaza, nu mai mult pentru ca muffins se vor intari.
Turnam compozitia in formele speciale si dam la cuptor pentru 20 - 25 de minute, la 180 de grade, pana cand o scobitoare introdusa intr-un muffin iese curata.
1
din cauza ca reteta contine foarte putina grasime, muffins-urile pe care le-am facut in tava s-au desprins mai greu de pe hartia de copt, unele chiar stricandu-si aspectul. In schimb, cele din formele de silicon au iesit foarte usor.