Odata cu venirea verii, cu greu ne mai apropiem de cuptor, asa ca, deserturile cu fructe, fara coacere sunt perfecte pentru zilele calduroase. Acest desert italian este cat se poate de delicios si arata foarte bine, se prepara simplu si rapid, iar crema este acrisor-dulceaga, motiv pentru care merge de minune cu capsunele.
Se spala capsunele si se curata de coditele. Se pun in blender, impreuna cu 1 lingura de de zahar si se mixeaza pana devin crema.
Se freaca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Se bate smantana si se incorporeaza frisca obtinuta in iaurt.
Se taie piscoturile in 3-4. Se inmoaie piscoturile in crema de capsuni. Se monteaza cupele, alternand straturi de piscoturi si crema de iaurt. Se dau la rece, pana in momentul servirii (cel putin 45 minute, ca sa se inmoaie piscoturile).
Se decoreaza cu sferturi de capsuni si frunzulite de menta, inainte de a fi servite.
1
Capsunile se pot inlocui cu succes si cu caise, piersici sau alte fructe aromate si zemoase.