O rețetă adaptată de pe ambalajul margarinei Unirea.
Untul se topește pe Bain Marie, se amestecă cu gălbenușurile, zahărul tos, zahărul vanilinat, laptele și coaja de lămâie. Într timp se bat albușurile cu un praf de sare. La crema de gălbenușuri se adaugă făina cernută îmăreunî cu praful de copt și ciocolata rasă, amestecându-se până se înglobează toate ingredientele. Albușul spumă se adaugă la amesteculde mai sus, încorporându-se ușor.
Aluatul obținut se toarnă în formele de brioșe, se obțin cca. 36 de bucăți, se adaugă câte o lingură de dulceață Dacică, în cazul meu, (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-dacica-39375.html) se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la foc mediu.
Între timp se topesc biluțele cu rom și ciocolata albă, în vasul special ptr glazură, se toarnă peste brioșele coapte și se presară ornamente de ciocolată după gustul fiecăruia.
Poftă bună!
1
dulceața Dacică se poate înlocui cu dulceață de prune sau vișine, adăugându-se câte un miez de nucă.