Muffins cu dovleac

de Anamaria7 in Prajituri, 17 Oct 2010 | 6117 vizualizari

 

Aromate si potrivite pentru un weekend de toamna :)

 

INGREDIENTE

  • 2c faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 3/4 lgt scortisoara macinata
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt nucsoara
  • 140gr unt moale
  • 1/2 c zahar
  • 1/4 c zahar brun
  • 2 oua mari
  • 1/2 lgt esenta de vanilie
  • 3/4 c piure de dovleac/dovleac ras
  • 1/4 c buttermilk (1/8 c lapte+3/8 c iaurt sau 1/4 c lapte+1 lgt suc de lamaie)
  • 1/2 c stafide
  • 1/2 c nuca maruntita
  • 1/3 c ciocolata maruntita (chocolate chips)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu dovleac:

Cuptorul se incalzeste la 200C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina/hartiute speciale.

Faina se combina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si condimentele. Untul se mixeaza pana devine cremos si se deschide la culoare, apoi se adauga si zaharul si se amesteca in continuare pe viteza mare. Adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta de vanilie, iar la final trecem pe viteza mica si incorporam dovleacul si sfertul de cana de buttermilk. Cu o lingura adaugam si stafidele si nuca.

Ingredientele uscate se incorporeaza fara a mixa prea mult. Formele de muffins se umplu pe 3 sferturi, se presara ciocolata maruntita, apoi tava se tine in cuptor cca 25 min, pana cand trec testul scobitorii.

Briosele se lasa 5 min la racit in tava, apoi se scot si se racesc complet pe un gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anamaria7 1

18.10.2010, 19:11

Corina, scuza-ma! am scris-o la 12 noaptea, am mancat un "c" de langa 1/2 si 1/4 la zahar: c = cana (eu cand scriu retete in cani=cups, folosesc sistemul american de masura; daca nu aveti astfel de cani, le puteti inlocui cu cesti mai mari de cafea) sper ca te-am ajutat la timp!

Dana Cristea - pusikmea 1

21.10.2010, 09:25

dentistutza 1

01.11.2010, 11:04

de-li-cioa-seeee!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu afine