Trebuia să testez forma de brioșe pe care am luat-o azi ( mi-o doream de mult timp...sunt primele brioșe pe care le fac) . Totodată i-am oferit și floricelei mele din casă o brioșă specială :)
E o nebunie de arome aici!
Într-un vas am amestecat făina, zahărul,scorțișoara, zahărul vanilat, praful de copt, bicarbonatul, sarea. Separat am pasat bananele până am obținut un piure. Peste acesta am adăugat ouăle bătute, untul topit și răcit și esența și le-am omogenizat bine de tot. Cu ajutorul unei spatule am încorporat compoziția de piure în cea de făină și am amestecat cât să se umezească făina ( nu trebuie să rezulte un aluat fin, ci unul cu cocoloașe). Aluatul obținut se așează în formele de brioșe care au fost unse cu ulei ( sau dacă aveți hârtie specială pentru brioșe e perfect....eu am uns și cu ulei dar am pus și o hârtie de copt simplă să văd cum arată și e ok). Le introducem în cuptor la foc mic aproximativ 20-25 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia ( să nu uităm de testul cu scobitoarea pentru a ne da seama dacă e copt sau nu ).
1
eu le-am ornat cu glazură de ciocolată
2
sunt perfecte și simple alături de un pahar de lapte, constituind un mic dejun delicios!