Muffin cu ciuperci si prosciutto

de iolanda-elena in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2014 | 3086 vizualizari

 

Buna,dragii mei bucatarasi! Aceasta reteta simpla este perfecta pt aperitiv sau pt pachetul celor mici,se pot manca si la pranz/cina,insotite de felii de cascaval sau branza si legume proaspete,

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciuperci (in ulei)
  • 300 g faina
  • 150 g parmezan/cascaval ras
  • 150 g prosciutto/sunca presata
  • 150 ml lapte
  • 15 g praf de copt
  • 100 ml ulei floarea soarelui patrunjel
  • 4 oua
  • sare si piper dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffin cu ciuperci si prosciutto:

Punem intr-un vas 4 oua,zbatele impreuna cu laptele si uleiul de floarea soarelui,adaugati si patrunjelul bine maruntit.

Intr-un vas mai mare amestecam faina cu praful de copt si adaugam compozitia de ou,lapte si ulei si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Adauga parmezanul/cascavalul ras si prosciutto/sunca presata, taiata cubulete si amestecam...,se adauga ciupercile(daca folositi in ulei cum am folosit eu trebuie sa le clatiti bine inainte de a le adauga in compozitie) si amestecam cu grija ca sa nu se sfarame.

Sarati si piperati ,dupa gust si amestecati.

Puneti compozitia in formele de muffin tapetate cu unt si faina sau cu hartiute si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pt 30-35 min in functie de cuptorul care il aveti.

SPOR LA GATIT,BUCATARASII MEI!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti prosciutto se poate inlocui perfect cu sunca de pui/curcan,sunca de Praga

2

Ciupercile se pot inlocui si cu mazarea(ies foarte bune si cu mazare)

3

Daca vreti sa faceti cu mazare trebuie sa fie fiarta inainte si bine scursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffin cu ciuperci si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iolanda-elena 1

11.11.2014, 14:31

mihaela,bine te-am gasit si ma bucur ca sunt pe gustul tau .pupici dulci

iolanda-elena 1

11.11.2014, 14:32

merci,mirela!pupici

marcela1979 1

13.11.2014, 23:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce