Este o reteta care se face foarte simplu si rapid, este foarte gustoasa si consistenta...
Se sparg cele 4 oua intr-un bol si se bat impreuna cu un praf de sare.
Ardeiul kapia si ceapa verde se taie marunt si se amesteca cu ouale batute.
Se pune la incins o tigaie cu putin ulei iar cand aceasta e incinsa se toarna compozitia de mai sus si se intinde ca pe o clatita pe toata suprafata tigaii. Se lasa sa se prajeasca pana nu mai este ou crud pe suprafata superioara dar avand grija sa nu se arda in partea inferioara.
Se adauga doar pe jumatate din omleta cascavalul taiat fideluta sau ras si se lasa putin sa se topeasca, apoi se adauga baconul fasii si ciupercile. Se condimenteaza cu putin piper si cine doreste mai picanta se poate pune putin sos picant sau 2-3 felioare de ardei iute.
Daca se folosesc ciuperci proaspete, atunci acestea inainte de inceperea omletei se curata si se spala bine apoi se toaca si calesc in putin ulei impreuna cu ceapa taiata marunt. Daca folosim ciuperci din conserva, acestea se scurg de apa si se pun direct pe omleta sau pot fi trase putin la tigaie inainte (dupa preferinta).
Se impatura omleta avand grija sa nu se rupa si apoi se scoate pe o farfurie. Se poate orna cu verdeata, felii de rosii sau cu ketchup.
Pofta buna !
1
In locul baconului se poate folosi sunca, kaiser sau orice altceva ce aveti la indemana.
2
Se poate servi alaturi de muraturi sau salata de sezon.