Cornuri pufoase cu branza

de ianculubita in Dulciuri, 25 Sep 2015 | 5470 vizualizari

 

Nu mai avem nevoie de cornurile primite de copii la scoala,le pregatim noi acasa si sunt mult mai bune
"Pachetelul vesel"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1kg faina
  • 3oua
  • 50g drojdie
  • 1cana zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 125g unt
  • 500ml lapte
  • sare
  • Umplutura:
  • 500g branza de vaci proaspata
  • 4galbenusuri
  • 2linguri zahar
  • arome
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu branza:

Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si arome,se amesteca cu o lingura apoi cu mana,adaugand cate putin lapte cald iar cand a devenit un aluat lipicios,se framanta ca si pe cozonac,adaugand cate putin unt topit;dupa 20min se acopera vasul si se lasa la crescut

In acest timp,intr-un castron se amesteca branza cu un praf de sare,zahar,arome,galbenusuri iar dupa omogenizare se lasa deoparte

Aluatul dupa ce si-a triplat volumul,se imparte in bile egale cat un ou de gaina sau mai mare,se intinde fiecare bila dreptunghiular,se pune intr-un capat 1-2linguri de branza,se ruleaza de doua ori acoperind si partile laterale sa cu curga branza,partea de aluat ramasa libera se taie in parti egale ca dimensiune,apoi se aseaza taieturile pe rulou;cornul astfel facut,se pune in tava cu hartie de copt,se unge cu ou,se presara cu seminte de mac sau alte seminte apoi se lasa la cuptor 25min pana se rumenesc;dupa ce s-au racit se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec simplu, economic