Mucenici moldovenesti II

de deyutzky in Dulciuri, 26 Mar 2016 | 7292 vizualizari

 

Stiu ca vremea mucenicilor a trecut, dar cu siguranta puteti testa reteta de aluat si sub alta forma. De data aceasta m-am inspirat din reteta Oanei si au iesit niste mucenici pufosi si deliciosi. Multumesc, draga mea!

 

INGREDIENTE

  • Aluat(pentru 12 mucenici):
  • 550-600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 varf de cutit de praf de sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar brun
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar brun
  • 1/2 fiola esenta rom
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns
  • cateva linguri de miere
  • cateva linguri nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti II:

Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc caldut aprox. 10 minute.

Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta de rom si sarea. 

Adaugam aceasta compozitie peste maia si amestecam. Adaugam treptat faina si amestecam pana cand aluatul se leaga. Framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul sa creasca la loc cald, aprox. 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 12 bucati. Din fiecare bucata formam un snur subtire pe care il impletim in doua, apoi ii dam forma de 8. Ca snurul sa se impleteasca mai usor, suciti capetele snurului in sensuri opuse, apoi lipiti capetele si veti vedea ca se va impleti mult mai frumos.

Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam la crescut la loc cald, aprox. 20 de minute.

Dupa acest timp ii ungem cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute, pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp pregatim siropul: intr-un ibric punem apa si zaharul si dam pe foc pana cand siropul se topeste complet. Dam deoparte si adaugam esenta de rom, apoi lasam la racit.

Dupa ce mucenicii sunt gata, scoatem tava din cuptor si ii insiropam cat sunt inca fierbinti.

Ii ungem cu miere, apoi presaram nuca macinata.

Va doresc Pofta Buna! 

PS pentru carcotasi:))): pentru ca nu mi-au incaput toti mucenicii in aceeasi tava si in poze apar doar 10 bucati, sa stiti ca 2 mucenici i-am copt separat intr-o tava de chec. :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Mucenici Moldovenesti