Mousse de ciocolata

de AlexTeacher in Dulciuri, 9 Mai 2016 | 3289 vizualizari

 

O reteta clasica... ma rog, am mai umblat eu putin la ea :)))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Ciocolata 85% cacao – 200 g
  • Oua – 3 buc
  • Zahar – 130 g
  • Unt calitativ – 50 g
  • Zeama de lamaie – 1 lingura
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Lichior de migdale/esenta de migdale – 1 lingura / 1 lingurita
  • Sare – 1 varf de cutit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata:

  • Separati galbenusurile de albusuri ;

  • Bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si lichiorul/esenta de migdale folosind un tel;

  • Temperati ciocolata pe baie de aburi si adaugati si coaja de portocala;

  • Adaugati galbenusurile peste ciocolata la baia de aburi si amestecati incet cu o lingura – aveti grija sa nu gatiti galbenusurile in exces;

  • Intr-un castron incapator bateti albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie folosind un mixer, iar cand acesta este aproape facut spuma, adaugati si restul de jumatate de cantitate de zahar si continuati sa amestecati pana obtineti o bezea lucioasa, care nu va cadea din castron atunci cand il tineti cu susul in jos;

  • Luati castronul de la baia de aburi si impaturiti in aceasta compozitie albusul pufos (cca 40-50 de impaturiri), mentinand bulele de aer in interior;

  • Lasati la frigider cca 3 ore inainte de a servi;

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

simona72 1

09.05.2016, 21:32

Te urasc ) Foarte fain ce ai facut!!

Andra_Constantinescu 1

09.05.2016, 22:55

Multumesc, fetelor. A fost si propozitia compusa in asa fel incat nu prea intelegeam ce trebuie sa iau de la baia de aburi...ma gandeam ca trebuie sa iau apa fierbinte )

AlexTeacher 1

10.05.2016, 16:27

Hello. A impaturi albusul batut intr-o compozitie, inseamna amestecat de jos in sus, cu miscari lente si mentinand bulele de aer din albus in interior. Cand amesteci normal, bulele de aer se distrug, iar desertul nu mai iese aerat. A folosi un unt calitativ inseamna sa nu folositi cel mai ieftin unt de piata, unt cu chintale de apa in el, grasime cu procentaj mic de unt sau margarina. Lurpak, President sau Elle and Virre sunt niste marci de unt calitativ.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mousse au chocolat