O reteta clasica... ma rog, am mai umblat eu putin la ea :)))))))))))))))))
Separati galbenusurile de albusuri ;
Bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si lichiorul/esenta de migdale folosind un tel;
Temperati ciocolata pe baie de aburi si adaugati si coaja de portocala;
Adaugati galbenusurile peste ciocolata la baia de aburi si amestecati incet cu o lingura – aveti grija sa nu gatiti galbenusurile in exces;
Intr-un castron incapator bateti albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie folosind un mixer, iar cand acesta este aproape facut spuma, adaugati si restul de jumatate de cantitate de zahar si continuati sa amestecati pana obtineti o bezea lucioasa, care nu va cadea din castron atunci cand il tineti cu susul in jos;
Luati castronul de la baia de aburi si impaturiti in aceasta compozitie albusul pufos (cca 40-50 de impaturiri), mentinand bulele de aer in interior;
Lasati la frigider cca 3 ore inainte de a servi;