Mosocoarna cu prune

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 6109 vizualizari

 

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 250 ml apa,
  • putina sare,
  • 1 plic de drojdie uscata(7 gr)
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • 1 kg prune,
  • 200 gr zahar,
  • 4 linguri gris,
  • 1 ou.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mosocoarna cu prune:

Din faina ,apa,sare drojdie+zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.     Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar.     Din aluat intindem 2 foi.Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele si pliem foaia de pe margini catre interior cat putem.Deasupra punem a doua foaie o intepam cu furculita si ungem cu oul batut in prealabil.Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mosocoarna cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kolache cu mac