Mititei cu cartopfi la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2020 | 6345 vizualizari

 

 Duminica, mai, ploaie, stat obligatoriu in casa. Am primit mici proaspeti pe placul meu din carne de porc si vita. Nici prea condimentati, nici prea usturoiati, numai buni. Nu este o reteta de postat in sine, dar poate se inspira si altii de la mine. Am dorit sa ocolesc prajirea si folosirea de prea mult ulei.

 

INGREDIENTE

  • 6 mititei mari
  • 6 cartofi
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei cu cartopfi la cuptor:

  1. Cartofii se curata, se spala si se taie in felii pe lungime.
  2. Puteti sa-i taiati si rondele daca doriti.
  3. Se pun cartofii in tava si se sareaza. Adaugati ulei, piper, patrunjel tocat.
  4. Turnati deasupra cartofilor o cana cu apa si dati la cuptor. Eu am pus la 220 grade C.
  5. Dupa 20 minute cand apa incepe sa scada si cartofii sunt patrunsi se pun mititeii.
  6. initial am vrut sa rup mititeii in doua, fiind prea lungi. Am observat ca-si pierd identitatea ;D . Semanau cu chiftelute nereusite :D .
  7. Lasati sa se rumeneasca mititeii .. .si gata.
  8. Serviti mititeii cu cartofi alaturi de salata preferata.

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prin prepararea la cuptor a mititeilor si a cartofilor am dorit sa ocolesc prajirea si folosirea de prea mult ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei cu cartopfi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas