Ca sa nu traiesc cu sentimente de vinovatie cand mananc ceva dulce, am zis sa incerc o reteta mai light. ;)
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile spuma cu 25 g indulcitor Green Sugar.
4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare, adauga apoi indulcitorul ramas (25g) si mixeaza pana cand spuma formeaza creste.
5. Toarna galbenusurile batute in albusurile spuma si inglobeaza-le prin 2-3 miscari circulare.
6. Amesteca amidonul cu cacaoa si cerne-le, apoi inglobeaza-le in 2 transe in compozitie.
7. Pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15 minute. Dupa ce s-a copt scoate blatul la racit, apoi decupeaza 6 cercuri cu ajutorul unor inele inalte de inox (7 cm diametru). Lasa discurile de blat in formele cu care ai taiat, pentru asamblare.
Crema de iaurt cu capsune:
1. Hidrateaza gelatina 10 minute in apa, apoi dizolv-o pe bain-marie (respectand instructiunile de pe plic), apoi las-o sa se racoreasca 1 minut.
2. Capsunele paseaza-le cu un mixer vertical.
3. Mixeaza capsunele (cu un mixer de mana) cu iaurtul, indulcitorul si gelatina preparata conform instructiunilor.
4. Repartizeaza in fiecare forma cate 2 linguri de crema, apoi pune cate o capsunica intreaga in mijlocul fiecareia si introdu in frigider pentru 10 minute.
Crema de iaurt
1. Hidrateaza gelatina si prepar-o conform instructiunilor.
2. Mixeaza iaurtul cu gelatina preparata si cu esenta.
3. Scoate tortuletele din frigider si repartizeaza crema in fiecare. Introdu-le apoi in frigider pentru 1 ora cel putin. Dupa ce cremele s-au intarit, scoate inelul usor si decoreaza cu o felie de capsuna.
S-aveti pofta!
1
in locul capsunelor, puteti folosi alte fructe de sezon.
2
esenta de pepene galben poate fi inlocuita cu esenta voastra preferata.