Am vazut aceste tarte postate de Julie pe www.bucataras.ro si mi-au placut foarte mult, am testat reteta si si am vazutca sunt la fel de bune pe cat sunt de frumoase vi le recomand cu caldura : http://www.bucataras.ro/retete/9545/tarte-cu-caise-si-crema-de-lamaie.html
Eu am adus doar mici schimbari la reteta, la aluat sa il fac putin mai fluid si am inlocuit zeama de lamaie cu vanilie sa adaptez la preferintele casei.
Avem nevoie pentru blat de :
Crema am facut-o din :
Decor :
Preparare : facem un aluat mixand ouale cu zaharul si untul topit, adaugam apoi esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si subtiem cu sucul de portocale. Turnam apoi aluatul in formele de minitarte pensulate bine in prealabil cu un strat de unt.
Se coc la foc mic la 170-180 de grade timp de 15-20 minute. Mie din compozitia de mai sus mi-au iesit 12 tarte. Facem o crema de vanilie, mixand ouale cu zaharul, vanilia si amidonul , subtiem cu laptele rece si punem pe foc mic. Amestecam fara oprire pana clocoteste si dupa ce se ingroasa o luam de pe foc. O mai amestecam pana se racoreste si adaugam untul.
In functie de preferinte putem sa insiropam putin tartele cu un sirop de rom sau de vanilie, eu le-am lasat simple si s-au inmuiat de la crema. Am pus crema calda pe ele si am adaugat feliile de piersica. Apoi am turnat glazura transparenta.
Decoram cu frisca si le lasam cateva ore la rece, sunt minunate reci si cu toata combinatia de arome . Julie multumesc pentru reteta.