Fursecuri de toamna

de epurasha2bb in Prajituri, 22 Oct 2010 | 7342 vizualizari

 

toamna cu frunze ruginii si bocancei ....am adus-o la noi in farfurie!

 

INGREDIENTE

  • pt.aluatul alb:
  • 1 albus,
  • 1 ceasca de zahar,
  • 1 ceasca de faina,
  • cateva picaturi esenta de vanilie,
  • aprox 40 g unt moale;
  • pt.aluatul maroniu:
  • 1 galbenus,
  • 1 lingura lapte,
  • 1 ceasca zahar,
  • 1 ceasca jumate faina,
  • 1 praf de scortisoara,
  • 1 praf de cacao pudra,
  • 1 lingurita coaja rasa de gutuie,
  • 1 lingurita miez de seminte de dovleac copt,
  • pt.crema de nuci:
  • miezul de la cateva nuci,
  • miezul de la un mar copt si cateva lingurite de sirop de dulceata de visine.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de toamna:

Se fac 2 aluaturi separat, unul alb si unul maro, amestecand pur si simplu ingredientele.Se intind 2 foi pe masa de lucru presarata cu faina.Se taie cu grija cu un cutit mic cu varf ascutit forme de frunze, se aseaza pe tava cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins.Din aluatul maroniu am facut si un bocancel, modeland coca maro cu grija,  apoi am facut marginile si siretul din coca alba, apoi dam la rece putin , apoi asezam bocancelul in tava sustinut pe margini de nuci (in coaja lor de lemn) ca sa nu se inmoaie de la caldura si sa se strice forma.Se  scoate si se umple cu crema de nuci sau cu dulceata de gutui.Posibilitatile sunt infinite!

Crema de nuci se face simplu macinand miezul nucilor si mixand apoi cu miezul de la un mar rosu mare copt si cu dulceata de visine/gutuie.Cu un sprit /punga de ornare am facut vinisoare la frunze cu crema de nuca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (34)

Sylvia 1

27.10.2010, 12:03

Eu iti tin pumnii

Cris2711 1

02.03.2011, 18:42

deosebit

epurasha2bb 1

17.03.2011, 09:04

Sylvia sa-i tii ! multumesc frumos fetelor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muffins de post