Desert mini tarte cu fructe de padure

de Meea in Dulciuri, 18 Mai 2017 | 2363 vizualizari

 

 Ce mai faceți? Cum sunteți? Sper că vă bucurați de apropierea verii la fel de mult ca și mine haha:)). Nu vă țin mult astăzi, vă spun doar că am devenit îndrăgostită de fructe de pădure sezonul acesta! Da` nu oricum, ci ACRE TARE! Probabil deja multe dintre voi vă strâmbați când auziți de acrituri, dar eu am mâncat sezonul acesta ANGRO

          Și tartele mele au fost acre, dar voi puteți adăuga mai mult zahăr, pe gustul vostru. În continuare plănuiesc să vă prezint rețete noi pentru prepararea înghețatei în casă, dar și alte rețete speciale pentru anotimpul care urmeaza. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat (8 mini tarte cu diametrul de 10 cm):
  • 220 g făină
  • 200 g smântână
  • 25 g zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri apă
  • sare
  • Ingrediente umplutură:
  • 300 g fructe de pădure
  • 5 linguri zahăr brun
  • scorțișoară
  • Nutella
  • 1 ou (pentru uns tarta)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu fructe de padure:

 

          Știți cât de mult ”îmi place” să frământ și de aceea, aluatul acesta de tartă nu necesită frământare până la epuizare. Așadar, amestecam cu furculița făina și smântâna. Adăugăm zahărul, oul bătut, apa și puțină sare. Frământăm ușor aluatul în vas, până când nu mai este lipicios (la nevoie mai adăugați făină). Înfoliem aluatul și îl dăm la congelator pentru 15 minute.

          În timp ce aluatul stă la congelator, pregătim repede umplutura: amestecăm fructele de pădure cu zahărul și scorțișoara (la acest pas puteți adăuga zahăr în plus dacă nu sunteți fani acriturii haha:)) ).  

        Întindem aluatul într-o foaie mai subțire.  Decupăm aluatul în 8 cercuri cu diametru de 10 cm (ale mele așa au fost). Restul de aluat îl folosim la împodobirea tartei.  

      Ungem formele pentru tarta, cu puțin ulei, punem aluatul și îl ințepăm cu furculița. Ungem tartele cu Nutella și le umplem cu 1-2 linguri din fructele de pădure. Decorăm tartele după bunul plac, le ungem cu oul bătut și presărăm zahăr brun.

      Lăsăm tartele la cuptor, la foc mic, pentru aprox. 20-25 de minute sau până când devin arămii.
     Le servim cu voie bună și o cupă de înghețată dacă aveți!
*În cazul în care vă panicați de ”erupția” fructelor de pădure, eu vă îndemn să vă calmați pentru ca rezultatul va fi unul delicios cu siguranță!  

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/05/mini-tarte-cu-fructe-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca mentolata