Ce mai faceți? Cum sunteți? Sper că vă bucurați de apropierea verii la fel de mult ca și mine haha:)). Nu vă țin mult astăzi, vă spun doar că am devenit îndrăgostită de fructe de pădure sezonul acesta! Da` nu oricum, ci ACRE TARE! Probabil deja multe dintre voi vă strâmbați când auziți de acrituri, dar eu am mâncat sezonul acesta ANGRO!
Și tartele mele au fost acre, dar voi puteți adăuga mai mult zahăr, pe gustul vostru. În continuare plănuiesc să vă prezint rețete noi pentru prepararea înghețatei în casă, dar și alte rețete speciale pentru anotimpul care urmeaza.
Știți cât de mult ”îmi place” să frământ și de aceea, aluatul acesta de tartă nu necesită frământare până la epuizare. Așadar, amestecam cu furculița făina și smântâna. Adăugăm zahărul, oul bătut, apa și puțină sare. Frământăm ușor aluatul în vas, până când nu mai este lipicios (la nevoie mai adăugați făină). Înfoliem aluatul și îl dăm la congelator pentru 15 minute.
În timp ce aluatul stă la congelator, pregătim repede umplutura: amestecăm fructele de pădure cu zahărul și scorțișoara (la acest pas puteți adăuga zahăr în plus dacă nu sunteți fani acriturii haha:)) ).
Întindem aluatul într-o foaie mai subțire. Decupăm aluatul în 8 cercuri cu diametru de 10 cm (ale mele așa au fost). Restul de aluat îl folosim la împodobirea tartei.
Ungem formele pentru tarta, cu puțin ulei, punem aluatul și îl ințepăm cu furculița. Ungem tartele cu Nutella și le umplem cu 1-2 linguri din fructele de pădure. Decorăm tartele după bunul plac, le ungem cu oul bătut și presărăm zahăr brun.
Lăsăm tartele la cuptor, la foc mic, pentru aprox. 20-25 de minute sau până când devin arămii.
Le servim cu voie bună și o cupă de înghețată dacă aveți!
*În cazul în care vă panicați de ”erupția” fructelor de pădure, eu vă îndemn să vă calmați pentru ca rezultatul va fi unul delicios cu siguranță!
1
Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/05/mini-tarte-cu-fructe-de-padure.html