Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)

de anca_rm in Prajituri, 17 Sep 2013 | 6162 vizualizari

 

Reteta o am de pe un site maghiar , mi-a tradus-o o colega si este foarte buna .

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 180 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru crema de branza:

  • 500 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 gr gris
  • 200 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boci Szelet (vacuta patata):

Pornim cuptorul la 180 grade

Separam ouale , albusul de galbenus. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt.

Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devin cremoase, adaugam incet uleiul . Amestecam continuu. Punem si laptele .  Adaugam faina cernuta  si amestecata cu praful de copt , si cacao . Omogenizam bine.

Separat batem albusurile cu un praf de sare si punem peste restul compozitiei.

O tava cu dimensiune de 20x30 o tapetam cu hartie de copt si turnam in ea compozitia.

Pregatim crema de branza astfel :  branza  o maruntim bine , si o amestecam cu restul ingredientelor (zaharul , zaharul vanilat, oul , grisul si coaja de lamaie ) .

Cu ajutorul unei lingurite punem branza peste aluat , efectiv o aruncam acolo. Puteti sa puneti  branza in asa fel incat o felie de prajitura sa aiba o lingurita de branza ( trebuie sa iasa patata ca si o vacuta ).

Dam tava la cuptorul incalzit si o lasam pentru 30 minute .

Pofta Mare !!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

anca_rm 1

18.09.2013, 08:40

va multumesc tuturor pentru ca sunteti prezenti la retetele mele

xana 1

18.09.2013, 14:47

Ce bine arata!!

anca_rm 1

19.09.2013, 15:31

Xana ,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de branza dulce fara aluat