Mini torturi Diplomat

de Patricia Iordache in Torturi, 20 Mar 2013 | 6469 vizualizari

 

Se fac foarte usor si sunt foarte aspectuoase, mai ales cand avem nevoie de portii individuale.

 

INGREDIENTE

  • - 3 plicuri gelatina (3X10gr)
  • - apa (cat scrie pe plicul de gelatina, pentru hidratare)
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 1 compot ananas bucati
  • - 500 gr frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie)
  • - 1 cana de zahar tos
  • - 1 lingura smantana (cat mai grasa)
  • pentru decor:
  • - putina ciocolata topita;
  • - arahide glazurate maruntite.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini torturi Diplomat:

Punem bucatile de ananas intr-un castronel (fara sirop). Punem intr-un vas cu fundul gros, gelatina, apa, cele 2 linguri de zahar si oul, amestecam bine.

Asezam vasul pe plita si amestecam pana se dizolva zaharul insa ATENTIE sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie".

Lasam sa se raceasca. Amestecam o cana de zahar cu frisca si mixam pana se intareste, adaugam apoi lingura de smantana. 

Amestecam compozitia din gelatina, frisca, bucatile de ananas pana omogenizam bine.

Montarea se face in tava de briose, dupa ce am pus in fiecare din cele 12 spatii, hartie de briose. Cu ajutorul unei linguri, punem compozitie in fiecare hartiuta de briosa si dam tava la frigider pentru minim 2 ore.

Scoatem apoi mini-tortuletele si le decoram cu ciocolata topita si cu ce mai dorim (eu am pisat cateva arahide glazurate si le-am presarat peste ciocolata topita), apoi le mai bagam putin la frigider si le scoatem doar inainte de a fi servite.

Din cantitatile mentionate, obtinem 12 mini-tortulete si ne mai ramane si putina compozitie pe care eu am pus-o intr-un castronel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini torturi Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

Patricia Iordache 1

21.03.2013, 16:06

madi_marin 1

21.03.2013, 18:51

arata foarte bine si sunt usor de facut! si eu folosesc la prajiturile mele aceeasi frisca...

Patricia Iordache 1

21.03.2013, 21:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat