Un tortulet sub forma de bradut, normal, doar sint din Brasov
-amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut!se da la cuptor pt 25 de minute!
Pt crema:
-Freci ouale cu zaharul,se adauga treptat faina,cacaoa si apoi se subtiaza cu laptele turnat treptat!se fierbe compozitia la foc mic,amestecand continuu!cand este calduta ,se incorporeaza untul frecat!
-Apoi se pregateste frisca lichida!
Pe un platou intins se pune blatul racit si se taie in 2 parti egale!se insiropeaza o parte cu lichiorul de portocale,se pune crema de ciocolata ,se intinde uniform!
-Se pune deasupra celalalt blat,si se imbraca tortul cu frisca(cu spritul),mai putin la baza,unde din ciocolata topita,se face baza bradutului !
-Ornezi cu ornamentele de tort argin