Nu va mai spun de cand visez la tarta cu spanac si branza! azi am facut o reteta inventata pe moment, a iesit extraordinar de delicioasa! Unele le-am umplut cu spanac si branza si altele cu piept de pui si ficatei.
Pregatim mai intai umpluturile. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele fine, mararul si patrunjelul il tocam fin, pieptul de pui si ficatelul le taiem si pe ele cuburi mici.
Intr-o tigaie de teflon punem o lingura de ulei de palmier, apoi adaugam pieptul de pui si ficatelul, condimentam cu sare si piper si lasam putin la inabusit. Adaugam apoi ceapa verde si cateva linguri de apa si mai lasat 5 minute la inmuiat. Scoatem compozitia intr-un castron si lasam la racit. Oul se bate cu smanatana si cascavalul ras (eu am avut ementaler) si apoi o turnam peste pui. Adaugam si verdeata si amestecam bine. E gata, o lasam acum de-o parte si pregatim cealalta umplutura.
Spalam tigaia si punem iar la incins o lingura de ulei de palmier. Adaugam spanacul congelat si cateva linguri de apa si il lasam sa se inmoaie. Condimentam cu sare, piper si nucsoara. Adaugam ceapa verde si mai lasam 5 minute pe foc. Pana cand se raceste compozitia, pregatim iar un ou batut cu smantana si cascaval, iar telemeaua o zdrobim intr-un castron cu furculita. Adaugam peste branza spanacul racit, oul cu smantana si verdeata si amestecam bine.
Acum sa pregatim aluatul. Batem cu mixerul branza de vaci, untul moale, ouale si praful de sare, apoi adaugam faina, putin cate putin. Punem pe masa de lucru faina din belsug si framantam putin aluatul, adaugand din cand in cand faina, pana nu se mai lipeste de degete.
Tarta poate fi facuta intr-o forma mare, impartind aluatul in doua, ca sa ajunga pentru cele doua umpluturi. Eu am preferat sa fac mini-tarte.
Intindem putin aluat cu facaletul, decupam cu forma de tarta in aluat (acesta va fi capacelul) si apoi imbracam forma tartei cu foaia intinsa. Punem 2 linguri de umplutura in tarta, o acoperim cu capacul de aluat, o ungem cu ou batut si o intepam cu furculita din loc in loc. Umplem apoi toate formele de tarte cand cu compozitie de pui, cand cu cea de spanac. Eu am copt de 3 ori pentru ca am doar 4 forme
Atentie, cuptorul sa fie incins din timp, punem formele in tava de la aragaz si le coacem la foc mic 15 minute. Verificam sa fie frumos rumenite deasupra. Se scot fierbinti din forme si apoi se lasa se se raceasca.