Sunt foarte delicioase si fragede de se topesc in gura...:D
Prima data pregatim aluatul. Frecam untul rece cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu otetul, apa rece si omogenizam. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios si tare. Dam aluatul la frigider pentru 1-2 ore.
Impartim aluatul rece in 12 parti egale.Tapetam formele de mini tarte (10 cm diametru) cu putin unt si faina si introducem tartele in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor deasupra.(cca 15 min)
Pentru crema topim ciocolata cu frisca pe baie de abur iar cand e gata adaugam galbenusul si omogenizam bine. Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa rece apoi o adaugam peste ciocolata fierbinte si amestecam bine pana se topeste gelatina.
Umplem fiecare forma cu crema de ciocolata, apoi adaugam peste ciocolata cate un varf de lingurita de mascarpone amestecata cu rom si marmoram cu ajutorul unei scobitori.
Introducem tartele la frigider pana se intareste crema apoi sunt gata de servire!