Mini snitele de ciuperci (de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 27 Mar 2017 | 15356 vizualizari

 

   Tot ma gandeam, inca din postul Craciunului, sa postez reteta asta,dar in lipsa de timp  ,avand alte treburi, am uitat de ea. Rasfoind pozele din calculator, am dat de cosuletul cu ciuperci "Palaria sarpelui", stranse toamna tarziu pe cand hoinaream prin padure. Mi-am adus aminte ca am in congelator si am purces la treaba! Sunt cele mai bune ciuperci pentru snitele. Fine, dulci ....gust divin, cu miros de padure. Nu cred ca inca am dat de alte ciuperci sa le poata inlocui.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci "palaria sarpelui" fierte si scurse
  • 4-5 linguri cu varf faina
  • 1 lingurita rasa curcuma
  • sare dupa gust
  • bere ( eu am pus bere 0 alcool cam jumatate de sticla)
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita delicat natural uscat, facut praf la rasnita de cafea
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini snitele de ciuperci (de post):

Pune ciupercile la scurs, scoate pe un prosop absorbant.

Taie ciupercile fasii, cam cat degetul mare, presara cu piper, praful delicat si sare.

Intr-o farfurie, pune o lingura rasa de faina din cele 5 si treci fasiile prin faina.

Intr-un castron, amesteca faina cu curcuma si un pic de sare dupa gust.

Adauga treptat berea, amestecand pana obtii o pasta la consistenta ca si smantana. 

Adauga usturoiul pisat si amesteca.

Pune o tigaie pe foc, adauga ulei si asteapta pana uleiul se incalzeste suficient.

Trece fasiile prin compozitie, apoi prajeste in tigaie, pe ambele parti pana capata o nuanta aurie.

Scoate pe un prosop absorbant.

 Se serveste cu ceapa verde, sos de avocado, salsa si/sau cu cartofi piure, natur sau ce va place!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi champgnion sau pleurotos mai mici, daca sunt mari, au carnea mai dura

2

Ciupercile nu le congelati fierte, ci in stare cruda, inainte doar spalate si lasate la zvantat

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini snitele de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ksenya 1

28.03.2017, 10:37

Miki,imediat vine sezonul lor! Daca vezi inaintea mea ca au aparut,da de stire ,vin si eu cu cosuletul

dantes 1

28.03.2017, 16:31

Bune!

kytz 1

18.10.2017, 11:31

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Quinoa cu legume