Tot ma gandeam, inca din postul Craciunului, sa postez reteta asta,dar in lipsa de timp ,avand alte treburi, am uitat de ea. Rasfoind pozele din calculator, am dat de cosuletul cu ciuperci "Palaria sarpelui", stranse toamna tarziu pe cand hoinaream prin padure. Mi-am adus aminte ca am in congelator si am purces la treaba! Sunt cele mai bune ciuperci pentru snitele. Fine, dulci ....gust divin, cu miros de padure. Nu cred ca inca am dat de alte ciuperci sa le poata inlocui.
Pune ciupercile la scurs, scoate pe un prosop absorbant.
Taie ciupercile fasii, cam cat degetul mare, presara cu piper, praful delicat si sare.
Intr-o farfurie, pune o lingura rasa de faina din cele 5 si treci fasiile prin faina.
Intr-un castron, amesteca faina cu curcuma si un pic de sare dupa gust.
Adauga treptat berea, amestecand pana obtii o pasta la consistenta ca si smantana.
Adauga usturoiul pisat si amesteca.
Pune o tigaie pe foc, adauga ulei si asteapta pana uleiul se incalzeste suficient.
Trece fasiile prin compozitie, apoi prajeste in tigaie, pe ambele parti pana capata o nuanta aurie.
Scoate pe un prosop absorbant.
Se serveste cu ceapa verde, sos de avocado, salsa si/sau cu cartofi piure, natur sau ce va place!
Pofta buna!
1
Puteti folosi champgnion sau pleurotos mai mici, daca sunt mari, au carnea mai dura
2
Ciupercile nu le congelati fierte, ci in stare cruda, inainte doar spalate si lasate la zvantat