Am framantat un aluat si mi-a iesit o bunatate! :)
Amestecam faina alba cu taratele de grau ,frunzele de usturoi tocate marunt , fulgii de secara , sare , un ou , drojdia dizolvata in apa calda untul si chimen ;
Amestecam bine toata compozitia iar daca mai este nevoie se mai poate adauga apa ; Trebuie sa rezulte un aluat ca cel de gogosi ;
Lasam la odihnit in loc cald cca 30-40 de minute .
Rupem o bucata de aluat , intindem cu sucitorul pe masa tapetata cu faina , cu un capac rotund dam forme , punem in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou batut si dam in cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 30 de minute .
Luam si restul de aluat , intindem , dam forme , punem cate putin din compozitia rezultata de la carnat pe fiecare bucata , ungem cu ou , le punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam in cuptorul preincalzit aprox 30-40 de minute .