Pizza HomeMade

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 16 Sep 2012 | 4431 vizualizari

 

Dupa o perioada putin mai dificila, revin cu o pizza, pe care am savurat-o pana la ultima inghititura :D nu mai mancasem de multicel si tare ne era pofta, asa ca azi dimineata m-am trezit cu chef de facut pizza.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tava de la cuptor:

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare

Pentru toping:

  • o rola cascaval 300 - 400 g
  • salam
  • 1 ardei rosu
  • rosii chery
  • masline
  • ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza HomeMade:

Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.

Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si incepem sa framantam usor, adaugam pe rand sarea, uleiul si apa calduta, framantand pana ce devine un aluat moale nelipicios.

Lasam aluatul sa creasca o ora, tot langa ochiul de la aragaz.

Intre timp pregatim toping-ul.

Cand a crescut altul, il rasturanm pe masa de lucru si incepem sa-l intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie dreptunghiulara.

Mutam foaia in tava de la cuptor, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina.

Ungem foaia cu o lingura de ulei de maslinei si cu ketchup ( faceti acest lucru daca vreti sa va iasa blatul ca cel din poza, adica nu foarte pufos, daca doriti un blat inalt si pufos sariti peste acest pas ), peste care punem un strat de cascaval ras, salamul, ardeiul, maslinele, rosiile si un alt strat generos de cascaval.( Toping-ul il puteti face cu ce va place si cu ce aveti prin frigider)

Dam la cuptorul preincalzit cca. 30-40 de minute la foc mediu.

Servim alaturi de un pahar de cola sau o bere :D

Sa aveti pofta!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza HomeMade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:49

Foarte fain arata!!! Nici eu n-am mai facut de mult timp..

Dana Cristea - pusikmea 1

20.09.2012, 08:25

Multumesc fetele mele dragi....Dia, suntem atat cat se poate....

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 23:52

ce bine arata,bravoo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza family