Pentru coji :
pentru crema :
pentru glazura :
Apa impreuna cu uleiul se pun la fiert. Cand clocotesc se pune faina si se amesteca continuu si repede sa nu se faca cocoloase. Se ia de pe foc si se da la racit. Cand e rece se adauga ouale pe rand si se amesteca bine. Compozitia rezultata nu trebuie sa fie prea groasa. Pe o tava punem foaie de copt sau folie de aluminiu,pe care facem batonase din aluat .
Se dau la cuptorul preincalzit.La inceput temperatura trebuie sa fie mai mare si dupa cateva minute se reduce. Foarte important la eclere: nu deschide usa la cuptor cat acestea sunt inauntru pentru ca se vor lasa.
Intr-o oala pui la fiert laptele impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Cat timp acestea sunt pe foc ,frecam galbenusurile cu amidonul . Cand laptele a fiert se pune cate putin peste ouale frecate cu amidon dar sa amestecati continuu ca altfel se prinde oul si se amesteca pe foc mic pana ce se ingroasa ca o budinca. Ca sa nu se intareasca compozitia se acopera cu un capac sau folie.
Se taie cojile in jumatate, se pune crema de vanilie si se decoreaza cu glazura obtinuta din ciocolata topita impreuna cu frisca si apoi racita.