Stiti deja ca atunci cand vine vorba de facut clatite ma las pagubasa insa, de data aceasta, mi-am luat inima-n dinti, de fapt am strans bine din dinti si m-am pus pe trebusoara. Pot zice doar atat: bune, simple si rapide. :)
1. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand cresc considerabil in volum si se deschid la culoare.
2. Adaugam uleiul, mixam bine apoi punem laptele, faina cernuta si mixam pana la incorporare.
3. Punem pudra de roscove, praful de copt si scortisoara in compozitie si mixam 1-2 min bine.
4. Ungem o tigaie cu ulei, luam cate o lingura de compozitie si punem in tigaia incinsa. Cand s-au copt pe o parte le intoarcem ca sa se coaca si pe cealalta parte. Scoatem mini clatitele pe o farfurie si le lasam la racit. Procedam la fel pana cand terminam compozitia.
5. Mixam smantana pentru frisca cu zaharul, mai inatai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand creste in volum si devine aerata.
6. Formam turnulete din cate 3 clatite punand pe fiecare clatita frisca la margine, iar in mijloc cate o lg de dulceata. Deasupra decoram cu frisca si pudra de roscove.
Pofta Buna!