Din carnea de curcan am pregatit 2 in 1, supa de galuste si friptura.
Eu am avut niste pulpe de curcan pe care le-am pregatit la cuptor, dar fiind un curcan mai batraior l-am fiert putin si am folosit zeama la supa cu galuste.
Am spalat pulpele si le-am pus la fiert cu apa si sare. Am luat spuma si am lasat la fiert pana au inceput sa se patrunda putin, apoi le-am scos si am pus in zeama lor legumele tocate.
Am batut ouale bine cu putina sare si am adaugat treptat grisul. Am lasat asa la hidratat pana s-au fiert legumele.
Cand legumele s-au patruns am adaugat rosiile si am mai lasat 10 minute, dupa care cu o lingurita am plonjat galustele in supa.
Eu las grisul o perioada la hidratat in ouale batute, asa imi dau seama daca mai adaug sau nu, in functie de cat se intareste.
Am fiert galustele cam 10 minute, apoi am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.
1
Daca galustele ies tari se picura peste ele apa rece din cand in cand si se vor patrunde bine.